Vervolg: Kamperen in de Ardennen

Kamperen in de Belgische Ardennen is een ervaring om niet meer te vergeten. Het prachtige landschap en de mooie natuur is erg rustgevend. Het is niet voor niets dat er vele campings te vinden zijn in de Ardennen. Voor iedereen is het een aanrader om een keer te gaan kamperen in de bossen van de Ardennen. Zo heb ik dit een keer gedaan met een paar vrienden. We zochten een camping in de Ardennen met een mooie locatie en niet al te duur. Al snel vonden wij Camping Spa d’Or vlakbij de stad Spa. Wij namen onze eigen tent mee en kregen een zeer mooie en ruime kampeerplek waar we onze tent konden opzetten. We konden ook onze hond meenemen wat erg fijn was. De camping had mooie faciliteiten waaronder een zwembad. Er stonden vele sanitaire voorzieningen die erg schoon waren. De camping bood vele activiteiten aan en zo zijn we bijvoorbeeld gaan mountainbiken door de Ardennen. Ook gingen wij bergklimmen en zelfs kanoën allemaal voorzien van de beste uitrusting door de camping verzorgd. Wandelen door de Ardennen kan ook erg goed. De paden door de bossen zijn goed aangelegd en de routes zijn goed aangegeven.

De dichtbij gelegen stad Spa hebben wij zelf ook bezocht. De stad had eigen thermen waar je heerlijk kon baden en tot rust kon komen na een hele dag wandelen wat we uiteraard ook gedaan hebben. In de stad zijn verschillende musea en terrasjes.
Voor de kinderen is er ook erg veel te doen in de omgeving van de camping. Zo is attractiepark Plopsa Coo vlakbij gelegen en is er een heus safaripark en grotten om in te kijken met een gids. Kortom kamperen Ardennen is zeker aan te raden.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>